Скандалът около футболиста на Ливърпул Даниел Стъридж изглежда няма да бъде потулен тихо. Вестник "Сън" се докопа до вътрешна информация какви са провиненията на футболиста, свързани с непозволени залагания, заради които трябва да се обяснява пред ФА. 

Източникът на най-тиражния британски таблоид твърди, че през януари тази година футболистът е залагал на специални събития, като уволнения на мениджъри и трансфери на играчи. Той е давал информация през трети човек и така е извършвал залаганията.

Ако не успее да се оправдае подобаващо пред Футболната асоциация, всъщност може да изгори за много дълго от терените, твърди въпросният източник. Но евентуален краен срок на подобно наказание не се разкрива. Освен това ще трябва да плати и солена глоба. 

Самият футболист отрече обвиненията чрез говорител на Ливърпул. Той има срок до 20:00 часа българско време на 20 ноември да даде официалното си становище и пред ФА, както и да го подкрепи с факти, оборващи тезите на обвинението. 

"Даниел е дал пълно съдействие по време на цялото разследване и е уверил ръководството на клуба, че ще продължи в същия дух. Той е категоричен, че никога не е залагал на футбол. Повече коментари няма да бъдат правени по темата, докато случаят не бъде приключен", написаха от Ливърпул в становището по казуса.