Нюкасъл се наслаждава на страхотен старт във Висшата лига. „Свраките“ вече нямат поражение в 6 срещи и към момента заемат петата позиция във временното класиране. И макар да е още рано за изводи и прогнози, факт е, че „джордитата“ се представят впечатляващо и амбициите на тима на Еди Хау за европейско участие, със сигурност не са случайни.

Времето ще покаже дали Нюкасъл ще се класира за Европа и какво ще сътвори в домашните купи, но отборът определено е на верния път. През уикенда за състава от Североизточна Англия предстои сериозен тест и трудно гостуване на Тотнъм, воден от Антонио Конте. Стражът на „свраките“ Ник Поуп пък се чувства повече от щастлив в клуба. Вратарят е твърдо решен да сбъдне мечтите си и да постигне много със своите съотборници.

„Мисля, че това, което правим се дължи на страхотния колектив. Всички сме обединени, работим отдадено, а и определено имаме един чудесен мениджър. Всички очакват от нас да постигнем страхотни неща в бъдеще, но е важно да останем здраво стъпили на земята. Сезонът е дълъг, но ние не се притесняваме от когото и да е, защото виждаме, че се движим в правилната посока. Аз съм пределно мотивиран да сбъдна мечтите си с Нюкасъл, искам да направим нещо голямо, и вярвам, че най-доброто за клуба и нашите фенове предстои“, каза английският национал.