Мениджърът на Брентфорд Томас Франк заяви, че се надява новото попълнение Кристиан Ериксен да дебютира за клуба „в следващите няколко седмици“, но не може да бъде категоричен, докато не го е видял да тренира.

Новакът във Висшата лига обяви привличането на датския полузащитник в понеделник, седем месец след като той получи сърдечен удар на Европейското първенство миналата година. Франк, чийто тим играе с Евертън в четвъртия кръг на ФА Къп в събота, каза, че 29-годишният футболист ще тренира с новите си съотборници за първи път идния понеделник. „Кристиан има солидна физическа основа и прави всякакви тестове. Той тича много, тренира много, така че е направил доста за последните няколко седмици, така че основата му е добра, но съвсем друго е да бъде готов за мач. Трудно е да се каже кога точно ще се случи това. Ще знам много повече след понеделник“, започна той.

Ериксен бе освободен от Интер през декември, тъй като медицинският правилник не позволява на играчи с дефибрилатори да играят в Серия А. Запитан относно това дали е възможно да минат месеци преди дебюта на Ериксен за Брентфорд, Франк призна: „Надявам се седмици, няколко седмици, но не знам. Далеч по-умен съм, когато го видя да тренира“. Наставникът на „пчеличките“ определи бившата звезда на Тотнъм като потенциално „най-добрата покупка“ в историята на Брентфорд и каза, че завръщането му на терена ще бъде много емоционален момент. „Успяхме да го привлечем и това бе фантастично. С историята зад това, мисля, че ще бъде невероятен ден този, в който Кристиан стъпи отново на терена“.

„Вие сте го виждали като един от най-добрите във Висшата лига и това, което му се случи през юни бе лудост и шок за нас. Денят, в който се завърне, ще бъде емоционален“, добави още датският мениджър, който в момента се самоизолира след положителен тест за коронавирус.