Ливърпул страда от множество контузии на важни играчи през настоящата кампания. Тимът на Юрген Клоп бе без 9 футболисти от първия отбор в последната си среща от Висшата лига срещу Борнемут, спечелена от "червените" с 4:0.

Помощник треньорът на Ливърпул Пеп Линдерс обнадежди феновете на мърсисайдци, след като говори на прескоференцията преди двубоя на тима срещу Фулъм в реванша от полуфиналната фаза от Карабао къп.

"Трент прогресира добре, работи здраво, той знае колко са важни следващите седмици. Ще се завърне в края на седмицата към тренировки с първия отбор и се надяваме да бъде на линия за двубоя с Норич от ФА Къп. Собослай тренира вчера с нас, но малко. Игра добре, чувстваше се окей, направи малко повече допълнителни упражнения. Той е готов, но утрешният мач е твърде рано за него, така че ще бъде готов за уикенда, ако всичко е наред", заяви Линдерс.

"От операцията на Цимикас минаха 4 седмици, така че може би ще трябват още две, защото трябва да сме сигурни, че костта е здрава и оздравяла, преди да поднови тренировки с първия отбор. Робъртсън тренира вчера с отбора и свърши много работа и наистина много добра рехабилитация през целия период. Сега трябва да бъде готов за цялостни тренировки с първия отбор", добави Линдерс.