Отборът на Тотнъм победи Уест Хем като гост с 1:0 в мач от 9-ия кръг на Висшата лига. „Шпорите” записаха четвърта поредна победа в шампионата и вече имат 21 точки на третото място във временното класиране, колкото има и вторият Челси.

Уест Хем пък допусна втора поредна загуби и е 15-и в подреждането със 7 точки. „Чуковете” обаче могат много да съжаляват, че не стигнаха поне до точка, тъй като имаха няколко възможности през второто полувреме.

Страхотен Юго Лорис на вратата за Тотнъм обаче не позволи изравняване. Голът за „шпорите” бе дело на Ерик Ламела в 44-ата минута на срещата.

Първа добра атака бе за Тотнъм, като още в 3-ата минута Ерик Ламела отправи удар, но прати топката вляво от вратата. Малко по-късно Марк Нобъл прати топката към наказателното поле на гостите, но защитата на Тотнъм се справи. Пак Ламела бе замесен в обещаваща ситуация в 9-ата минута, когато опита да намери свободен съотборник, но Лукаш Фабиански внимаваше.

Андрий Ярмоленко пък внесе напрежение сред бранителите на Тотнъм в 10-ата минута, но без да се стигне до гол. В 22-ата минута Фелипе Андерсън центрира към наказателното поле на гостите, но защитник предотврати опасността.

Хари Кейн опита удар в 24-ата минута, който обаче бе блокиран и последва само корнер за Тотнъм. Пак Кейн пропусна изгодна възможност в 28-ата минута.

Уест Хем остана без Андрий Ярмоленко в 38-ата минута, тъй като украинецът контузи глезена си и напусна игра.

Тотнъм се възползва от разколебаването в редиците на „чуковете” и в 44-ата минтуа Муса Сисоко намери отлично Ерик Ламела, който с глава откри за 1:0 за гостите. В добавеното време Тотнъм дори можеше да увеличи авнаса си, но Фабиански спаси вратата си.

След почивката футболистите на Уест Хем бяха много активни и търсеха изравнително попадение. Марко Арнаутович бе близо до гол в 48-ата минута, когато стреля с глава, но Юго Лорис реагира страхотно.

Отново Марко Арнаутович застраши вратата на гостите, пращайки топката към долния десен ъгъл на вратата, но Лорис пак бе на мястото си в 61-ата минута. Четири по-късно Давинсон Санчес отправи удар с грава към вратата на Уест Хем, но прати топката над гредата.

В 72-ата Иса Диоп също стреля с глава след ъглов удар, но бе неточен, а Аарън Кресуел опита да намери съотборник в добра позиция в 82-ата минута, но пак да се стигне до голова опасност.

Футболистите на Уест Хем вкараха топката в мрежата на съперника в 85-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада на Марко Арнаутович.

Натискът на „чуковете” се засили и изглеждаше, че изравняването е близо. В 89-ата минута обаче Фернандо Йоренте излезе в добра позиция и стреля, но неточно.

В самия край на мача вратарят на Тотнъм Юго Лорис отново се намеси блестящо при изстрел на Марко Арнаутович и увенча добрия мач, който изигра със „суха мрежа” и бе с голям принос за трите точки.

В други срещи от кръга:

Уотфорд победи като гост Уулвърхемптън с 2:0 с два гола в 20-ата и 21-ата минута съответно на Етиен Капуе и Роберто Перейра. Тимът на Уотфорд е седми с 16 точки, а Уулвс са осми с 15.

Борнемут и Саутхемптън завършиха при 0:0 двубоя по между си от 9-ия кръг. Борнемут е шести във временното подреждане със 17 точки, а Саутхемптън продължава с неубедителните игри и е 16-и със само 6 точки.

Отборът на Нюкасъл загуби домакинството си на Брайтън с 0:1. Победният гол за гостите бе дело на Берам Кайал в 29-ата минута. Брайтън е 12-и с 11 точки към момента, а Нюкасъл отава 20-и, последен с едва 2 точки и без победа от началото на сезона.

Кардиф победи Фулъм с 4:2 като домакин и записа първи успех. Кардиф е 17-и във временното класиране с 5 точки. Фулъм пък е 18-и в подрежданет осъс същия актив. За домакините се разписаха Джош Мърфи, Боби Рейд, Калъм Патерсън и Кадийм Харис. За Фулъм головете бяха дело на Андре Шюрле и Раян Сесеньон.