Стоук Сити спечели с категоричното 3:0 домакинството си на Тотнъм от 36-я кръг на Премиършип. По този начин „грънчарите“ се изкачиха на девето място в класирането.

Домакините имаха добра възможност да поведат в резултата още в 4-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Тотнъм топката попадна в Марк Муниеса, който стреля, но Уго Лорис демонстрира добър рефлекс и спаси.

Марко Аранутович се опита да изненада Уго Лорис с далечен удар в 18-та минута, но вратарят на Тотнъм успя да спаси.

Стоук поведе в 18-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Тотнъм топката стигна до Чарли Адам, който с глава отблизо изпрати топката във вратата на Уго Лорис.

Стивън Н'Зонзи се разписа в 32-та минута и направи резултата 2:0.

Марк Арнаутович получи отлична възможност да реализира в 42-та минута, но ударът му бе отразен от Уго Лорис.

Тотнъм завърши мача с човек по-малко, след като съдията Марк Клатенбърг изгони Влад Кирикеш за втори жълт картон в 51-та минута.

Кристиан Ериксен стреля опасно от фаул в 82-та минута, но топката премина на сантиметри в страни от десния стълб на вратата на Бътланд.

Стоук отбеляза трети гол в 86-та минута, когато Марко Арнаутович центрира в наказателното поле на Тотнъм, където Диуф отблизо, от малък ъгъл вкара във вратата на Уго Лорис.

Марко Арнаутович стреля опасно в 90-та минута, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Стоук е девети с 50 точки, а Тотнъм е шести с 58 точки.