Стив Купър е претендент за наследник на Рой Ходжсън, когато той напусне Кристъл Палас, твърди Evening Standard. Купър беше уволнен от Нотингам Форест във вторник и се очаква Палас да поднови преговорите с 44-годишния английски специалист.

Няма индикации, че Ходжсън е под непосредствена заплаха да загуби работата си в момента, но договорът му изтича в края на сезона и лондончани трябва да му намерят заместник. Палас имаше интерес към Купър още през лятото и в клуба остават отворени към идеята да вземат бившия селекционер на Англия до 17 години.

Купър се смята за идеален кандидат да започне новата ера на „Селхърст Парк“, изградена около новата им академия на стойност 20 милиона паунда. Създаването на техни собствени млади кадри е ключова част от плановете на клуба, а Купър има отличен опит в развитието на играчи като треньор на младежи в Рексам, Ливърпул и в националния отбор на Англия.

Той имаше пръст в развитието на Трент Александър-Арнолд, Фил Фодън, Калъм Хъдсън-Одой и Джейдън Санчо и изведе Англия до триумф на Световното първенство за младежи до 17 години през 2017-а година.

В същото време, Ходжсън беше подложен на някои критики от привържениците на Палас през последните седмици, но „орлите“ спечелиха ценна точка като гости на Манчестър Сити миналия уикенд. Палас, който е 15-ти във Висшата лига, се изправя срещу Брайтън у дома по-късно в четвъртък.