Нюкасъл няма да играе в предстоящия уикенд, след като двубоят с Астън Вила беше отложен. Коронавирусът засегна тежко "свраките", като на този етап има 5 потвърдени положителни проби - на трима футболисти и двама членове от щаба на „джордитата“. Ако всичко е наред, следващият мач на Нюкасъл би трябвало да бъде на 12 декември срещу Уест Бромич.  Принудителната пауза не е добре дошла за никого, но мениджърът на клуба Стив Брус се опита да вдъхне малко оптимизъм в тези трудни времена. 
 
"Считам, че разполагам с добър състав и качествени играчи. Сега за всички моментът е тежък, но аз вярвам, че ще минем и през това. Да се отложи срещата ни с Вила бе най-правилното решение и силно се надявам, че няма да се стигне до отлагане и на следващите ни двубои. Следим ситуацията отблизо и сме в непрекъснат контакт със здравните власти.
 
Знаете, че поне до петък нямаме право да тренираме, а след това нещата не зависят от нас. Въпреки всичко, мисля, че се справяме добре, имаме едно позитивно начало на сезона и ако всички са здрави, определено мисля, че имаме добър потенциал. Изиграхме няколко слаби мача, но това се случва на всеки, най-важно е здравето и съм оптимист, че скоро ще излезем от тази трудна ситуация“, коментира Брус.