Тази вечер стартира 5-ият кръг във Висшата лига. Нюкасъл и Лийдс откриват програмата, като срещата е с начален час 22:00 часа българско време, и ще се предава пряко по DIEMA SPORT 2. И двата тима са в търсене на своя първи успех през новата кампания, но напрежението върху мениджъра на „свраките“ Стив Брус става все по-сериозно. Кой ли не критикува наставника през седмицата, включително и бивши легенди на клуба.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Въпреки трудната ситуация, в която е Нюкасъл, Стив няма никакво намерение да се отказва и иска да се бори за поста си.

„Няма да се предам. Колкото и някои хора да желаят да си тръгна, аз просто не възнамерявам да се откажа. Не е в моята природа при първата трудност да си тръгна и да оставя отбора в толкова лошо състояние. Знам, че не ме харесват и осъзнавам, че може би за голяма част от феновете ще е по-добре да се оттегля. Това няма да стане, ще се боря за бъдещето на Нюкасъл и вярвам, че има изход от кризата. Дори семейството ми мисли, че е редно да подам оставка, но аз съм упорит човек. Трябва да направим всичко възможно, съставът да оцелее във Висшата лига и да настъпят по-добри дни за нас. Не разбирам, защо хората си мислят, че не желая по-добър състав, и аз искам повече трансфери в клуба, по-добри футболисти, но не мога да сторя нищо. С това разполагаме и ще работя с наличното, за да спася отбора“, коментира 60-годишният специалист.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.