С ключови фигури в клуба, които си тръгнаха от Тотнъм тази седмица, много хора са загрижени какво става в Северен Лондон. Изпадналият в немилост Антонио Конте най-накрая напусна по взаимно съгласие в понеделник и беше последван от футболния директор Фабио Паратичи, който наскоро беше наказан поради участието си в корупционния скандал в Ювентус. Въпреки това, говорейки преди да бъде потвърдено, че Паратичи е напуснал, изпълняващият длъжността старши треньор Кристиан Стелини настоя, че клубът не е в криза.

„Когато взимате най-добрите решения, не сте в криза. Мисля, че има пълно разочарование от начина, по който се управлява клубът и мисля, че това е най-лошото досега. Нещо трябва да се промени. От ръководството ми се обадиха и казаха, че решението е взето и ако съм съгласен с тях, можех да подпиша. Нямах проблем да кажа „да“, сподели Стелини.

Стелини беше назначен за временно изпълняващ длъжността старши треньор до края на този сезон след напускането на Конте. Непосредствената цел е Тотнъм да си осигури място в челната четворка и да гарантира, че клубът ще се класира за следващия сезон в Шампионската лига.