Стана ясно колко точно е излязъл трансферът на Давид Луис от Челси в Арсенал.33-годишният бразилски защитинк подписа за една година с опция за още една миналото лято, след като беше счетен за ненужен от Франк Лампард. В момента Арсенал обмисля дали да предложи нов контракт на бранителя, но със сигурност ще бъде с намалено възнаграждение.

Мениджърът на тима Микел Артета има желание да запази опитния защитник, който обаче има опцията да се завърне и в португалския Бенфика. .

Тази сутрин „The ​​Athletic“ излезе с информация, че общата цена на трансфера на Луис от „Стамфорд Бридж“ на „Емиратс" в крайна сметка може да излезе 24 милиона паунда. Според доклада общата сума се разделя на 8 милиона британски лири при първоначалната такса за трансфер, 6 милиона британски лири за посредници и 10 милиона паунда за годишната заплата.

Арсенал освободи бившия си главен ръководител по подбор за трансфери Свен Мислинтат преди 18 месеца, който изигра ключова роля в привличането на Бернд Лено, Лукас Торейра и Пиер-Емерик Обамеянг в клуба. Неговият заместник в тивма „артилеристите“ Раул Санлехи е този, който е изиграл ключова роля при трансфера на Луис. През този сезон той се представя доста колебливо в мачовете на тима.

Тогава Арсенал беше поставен и в затруднено положение, когато бившият капитан на „артилеристите“ Лоран Кошчелни напусна безцеремонно клуба и трябваше бързо да се намери евтин и опитен заместник.