Феновете на Ливърпул, които подкрепиха любимия си отбор при визитата на Лестър Сити, спечелена с 3:0, възпяха името на Роберто Фирмино повече от 15 минути в хода на цялата среща. Бразилецът дори не беше в групата на „червените“ поради контузия, но е всеобщ любимец на английските привърженици.

Известен факт е, че №9 ще напусне Ливърпул след края на сезона със свободен трансфер и именно поради това привържениците пееха името на бразилеца. Фирмино беше на пейката и се усмихна, докато феновете стартираха с мелодията, която продължи дори близо 20 минути след края на първото полувреме.

Gulliver/GettyImages
38 снимки

Накрая на мача той отиде пред пътуващите „червени“, за да поздрави хората, заели местата си на „Кинг Пауър Стейдиъм“. Роберто Фирмино е с култ на легенда на "Анфийлд", след като в хода на осемте си години в клуба спечели всички възможни трофеи за "червените", без турнира в Лига Европа.  Също така той бе от магистрално значение при триумфите на Ливърпул в Шампионска лига и спечелването на Висшата лига през сезон 19/20.

Успехът остави Ливърпул не петото място във временното класиране на Висшата лига с 65 точки, една по-малко от третия и четвъртия - Нюкасъл Юнайтед и Манчестър Юнайтед, но тези два отбора имат и мач пасив спрямо 19-кратния шампион на Англия.