Вчерашният двубой между Уест Хем и Бърнли от Висшата лига привлече вниманието на Острова заради бурния начин, по който феновете на „чуковете” изразиха своето недоволство срещу босовете на клуба. Лондончани паднаха от Бърнли с 0:3 у дома, а това доведе до мащабни буйства по трибуните.

Тежката загуба бе трета поред за Уест Хем и сериозно застрашава оцеляването на отбора в английския елит. От началото на кампанията тимът има 14 поражения, което значи, че в цялата лига само 4 други отбора имат по-голям брой поражения (а Суонси и Хъдърсфийлд все още са пред „чуковете” в  класирането).

Това преля чашата на търпението сред феновете, които отдавна имат зъб на собствениците Дейвид Съливан и Дейвид Голд. Голяма група привърженици на „Лондон Стейдиъм” атакува директорската ложа на стадиона, докато други фенове нахлуваха на терена след попаденията на Ашли Барнс и Крис Ууд. Стигна се дотам, че шефовете на Уест Хем трябваше да си тръгнат от съображения за собствената си безопасност. В същото време долу на терена капитанът Марк Ноубъл лично просна на тревата един от нахлулите запалянковци, а друг пък отмъкна едно от ъгловите флагчета и опита да го забие насред централния кръг.

Над 25 минути групата, окупирала ложата на шефовете, скандираше мощно „Уволнете борда!” и блъскаше по част от рекламните пана.

На този почти апокалиптичен фон човещината у играчите на противника плени всички на Острова. Футболистите от резервната скамейка на Бърнли напуснаха седалките и ги отстъпиха на намиращите се в близост по трибуните деца, за да ги предпазят от евентуални злополуки. Навсякъде в Англия има снимки как младите привърженици от други сектори биват изведени облени в сълзи.

Логично се стигна и до изявление от страна на Дейвид Голд, който се закани, че няма да бъде изтласкан вън от клуба по такъв начин. „По-голямата част от нашите фенове са нормални хора, които се държат прилично, както и да се чувстват спрямо нас”, коментира босът. „Ние бяхме покъртени, когато трябваше да напуснем ложата. Нереално е какво чухме от тези хора, които твърдяха, че сме откраднали парите им и които ни сочеха като лъжци и измамници. Това е толкова грешно.”

„Те изобщо не сочеха конкретен проблем – всичко бяха само генерализации, които просто не са верни.”

„Нямам никакви възражения срещу тези, които не харесват начина, по който управляваме клуба. Много от тях са прилични хора, които могат да бранят своята кауза със страст и интелект. Това е наред. Никога обаче няма да бъда изтласкан с поведение, каквото видях вчера. Това няма да се случи в името на всички прилични фенове”, заяви Голд.