Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Гари Невил смята, че мениджърът на Лестър Сити – Брендън Роджърс, ще бъде първи кандидат да замени Хосеп Гуардиола в Манчестър Сити, когато испанецът напусне „Етихад”.

Пеп е начело на Сити от 2016-а година, но в Англия смятат, че е твърде вероятно съвсем скоро да напусне Манчестър и именно това продиктува мнението на някогашния десен бек на „червените дяволи”. Невил счита, че е възможно Роджърс да продължи мениджърската си кариера при „гражданите”, след като пристигна от Селтик в Лестър през миналата година.

„Лисиците” спечелиха с 9:0 срещу Саутхемптън при визитата си в петък, за да се настанят на второто място във временното подреждане в Премиър лийг. Досега Роджърс има 12 победи и пет загуби в 22 мача, откак пое шампиона в Англия за 2015/16 година.

„Ако погледнем какво постигна в Селтик и досега в Лестър, той е от този тип мениджъри, които се нарежда сред най-добрите. Философията му за играта, както и подобрението в отборите е страхотно, а съставите му играят превъзходен футбол”, коментира Невил пред Sky Sports.

„Той е много иновативен и е ужасно добър треньор. Играчите се наслаждават да работят с него, а сега си задавам въпроса дали е способен да ръководи някой голям отбор. Вижте Ман Сити, който сега е воден от Гуардиола. Защо да не видим Роджърс начело на отбора, след като Пеп напусне? Ако видим какво прави досега, то не е много сложно това да се случи”, констатира анализаторът за Sky.

По-рано през месеца юношата на Ман Юнайтед – Роби Савидж, потвърди, че Роджърс е редно да поеме „червените дяволи” в следващите години.