Бившият консултант и треньор на ЦСКА – Алън Пардю, е един от вариантите за мениджър на изпадналия английски Бърнли. Клубът бе напуснат от досегашния си наставник Венсан Компани, който пое германския колос Байерн Мюнхен.

В последните няколко дни усилено се заговори, че Пардю, който в кариерата си е водил още тимове като Нюкасъл, Уест Хем, Уест Бромич Албиън, Арис и други, е бил потърсен от ръководството на Бърнли.

 „Определено аз не съм новият мениджър на Бърнли. В противен случай вече щеше да обявено официално. Приятно е, че свързват името ми с тях. Мисля, че съставът им е достатъчно добър, собствеността е организирана добре и разполагат с финанси. Бих казал, че Бърнли се намира в по-добра позиция от Лестър миналата година, за да се завърне директно във Висшата лига. Който и да получи позицията, то това ще бъде страхотна възможност за него. За мен това би било страхотно предизвикателство, защото искам да върна отбора във Висшата лига. Вече съм го правил. Изградих отбори, които се върнаха във Висшата лига. Уест Хен, Саутхемптън, така че да.. отворен съм към подобно нещо”, сподели Пардю.