Вчера стана ясно, че защитникът на Ливърпул Джо Гомес се е контузил на тренировката на националния отбор на Англия. Първоначалните опасения бяха, че Гомес ще отсъства определен период, но се медиите на Острова излизат с все по-мрачни прогнози. Според една от тях бранителят няма да може да вземе участие до края на сезона, като по този начин е изправен пред угрозата да не участва и на предстоящото Европейско първенство. Гомес пропусна и Мондиал 2018 поради контузия.

Централният защитник беше подложен на медицински тестове в сряда вечерта, а в Ливърпул чакат нетърпеливо, за да разберат колко сериозна е травмата му.

Описвайки момента, в който Гомес е претърпял контузията, съотборникът му Ник Поуп каза:

„Той направи пас или движение с никого около себе си и се озова на земята, очевидно изпитваше болка. Като футболист, който е на терена, знаеш кога нещо не изглежда както трябва, за да можеш да видиш, че го боли много. Когато видите, че някого от вашите приятели или съотборници преминава през такова нещо не е лесно, така че не беше лесно нито за мен, нито за някой от момчетата“, сподели стражът на Бърнли.

Мениджърът на „трите лъва“ Гарет Саутгейт не искаше да дава прогноза относно това колко е сериозна контузията.

„Не мога да ви кажа колко сериозно е това, защото тепърва му предстои да бъде изследван със скенер. Болеше го доста, а около него нямаше никого, когато получи контузията. Не ми хареса това. Трябва да изчакаме и да видим какво показват изследванията и всички се надяваме за него, че няма да е най-тежкото. Но не е добра ситуация. Той е имал и предишни подобни травми, молим се това да не е дългосрочно“, заяви Саутгейт.  

Тимът на Юрген Клоп вече пострада сериозно заради контузени играчи, особено в защита. До края на сезона е аут Върджил ван Дайк, Трент Александър-Арнолд няма да играе за около четири седмици, а Фабиньо също е с проблем, но се очаква да се завърне до края на месеца.

С всичките тези проблеми в дефанзивен план, изглежда все по-вероятно Ливърпул да потърси нов защитник на трансферния пазар през януари. Сред спряганите имена са Озан Кабак от Шалке 04, Калиду Кулибали от Наполи, Даю Упамекано от РБ Лайпциг и Айса Менди от Бетис.