Джърмейн Дефоу се върна към „специалното чувство”, което сподели с малкия Брадли Лауъри. Малчуганът, който изгуби битката с тежка болест през миналия месец, бе изключително близък с Дефоу.

Респект: Неописуеми сцени за раздяла с Брадли

Футболистът сподели, че винаги ще носи спомена за връзката си с Брадли.

Хиляди и Дефоу разплакани изпратиха малкия Брадли

„Историята с Брад е просто специална. Моят най-добър приятел. Обичаше футбола, обичаше мен и аз го обичах. Нямаше нищо, което да му дам, освен да бъда негов приятел”, коментира Джърмейн Дефоу в интервю за ВВС.

„Говорих с майка му, баща му и брат му снощи. Беше приятно. Очевидно все още им е тежко, но е хубаво, че поддържаме връзка. Дори накрая, когато страдаше и не можеше всъщност да се движи много, аз влизах в стаята, а той веднага се надигаше, а майка му казваше, че не е мърдал цял ден. Наистина чувството бе специално”, коментира още Джърмейн Дефоу.

Футболистът си спомни и как изведе Англия, хванат за ръка с Брадли, в световната квалификация с Литва, когато Джо Харт му даде възможност да излезе първи на терена.

„Това беше страхотно. Брадли ме видя, прегърна ме, а Джо каза аз да изведа отбора. Това, което направи беше специално. Излязохме, слушахме химна, играхме на „Уембли”, просто един от най-страхотните моменти в кариерата ми”, сподели Дефоу.