Манчестър Юн претърпя поредна загуба – 1:3 от Уест Хем, последвана от нулево домакинско реми срещу Валенсия в Шампионскатта лига.

Това е най-слабият старт за „червените дяволи” в шампионата след първите 7 кръга.

Очаквано, мениджърът на тима Жозе Моуриньо е поставен под сериозно напрежение и се пече на огън, който даже вече не можем да рачем бавен.

Какви са причините за загубата на Юнайтед срещу „чуковете”? 140 пъти загубиха топката възпитаниците на Специалния, от които 32 пъти капитанът Ашли Йънг.

Моу заложи отново на трима централни защитници. Тотнъм победи Юнайтед с 3:0 наскоро, когато португалецът предприе този ход и не сполучи.

Специалния много се ядосваше, че не му бе купен нов централен защитник, но именно по негово време бяха привлечени Ерик Байи и Виктор Линдельоф, а това означава, че те нямат качества.

В последните 12 мача Моуриньо непрекъснато търси баланса в отбраната, но не може да го намери, тъй като е използвал 8 различни варианта.

Тази несигурност си пролича и при поражението от Уест Хем, независимо че Моуриньо натърти върху съдийските отсъждания при някои от головете, твърдейки, че реферите са се провалили.

Мнозина се питат дали играчите наистина искат да играят за Жозе Моуриньо. Примерно играчи като Пол Погба. А и други – Марсиал, Люк Шоу. Мениджърът се скара с доста от подопечните си и явно те не искат да играят за него.

Ако търсим потвърждение на тези подозрения, то можем да ги открием в някои статистически данни. Ливърпул, например, има 154 спринта, а Юнайтед е направил само 59 в последния си мач. И заема едва последното място по този показател в изминалия седми кръг!

Очевидно повечето играчи, видно и от скандалите извън терена, не желаят да се влагат, за да защитят и позицията на своя мениджър в клуба.

Скочиха и легенди на клуба като Гари Невил, Пол Скоулс и други.

Но Моуриньо сам си е виновен за тази ситуация. Феновете на Юнайтед са свикнали да гледат офанзивен футбол от своите любимци, а не 4 точни удара, колкото имаше за целия мач с Уест Хем.

А нулевото равенство срещу Валенсия в Шампионската лига във вторник вечер само увеличи недоволството от работата на Моуриньо и неговите подопечни.