Мениджърът на Тотнъм Хотспър Жозе Моуриньо поиска от селекционера на Англия Гарет Саутгейт да посочи треньорите на клубовете, които оказват натиск върху играчите да не играят за националния отбор, както и да обясни защо Рахийм Стърлинг беше изваден от националния отбор тази седмица.

Умората на състезателите се превърна в основен проблем поради натоварената програма на фона на пандемията от COVID-19, а Саутгейт заяви, че някои футболисти искат да играят за страната си, но са попаднали в "трудна ситуация" заради клубовете си.

Стърлинг пропусна победата на Англия с 4:0 над Исландия в Лигата на нациите на "Уембли" в сряда поради контузия, но Моуриньо сподели, че очаква крилото на Манчестър Сити да започне като титуляр, когато играчите на Пеп Гуардиола гостуват на "шпорите" във Висшата лига в събота.

"Саутгейт твърди, че някои мениджъри на клубове оказват натиск върху футболистите да не играят за националния отбор и поради това той изпитва нужда да ги извика, за да се опита да охлади емоциите и да овладее ситуацията. Бих искал той да каже кои са треньорите, които оказват натиск върху играчите? Бих искал той да каже кои са треньорите, на които той се обажда и говори по телефона с тях", попита Специалния.

"Всички знаем, че Стърлинг ще играе утре", добави той на пресконференцията преди мача, след като нападателят на Сити пропусна мачовете на Англия с Белгия, както и с Исландия заради контузия в прасеца, получена по време на тренировка.

"Когато Ерик Дайър напусна националния отбор контузен, той не игра два мача за Тотнъм. Трябваха му няколко седмици, за да се възстанови, но Рахийм ще играе утре. Това са подробностите, които, според мен Гарет трябва да обясни", каза още португалецът.

Мениджърът потвърди, че крилото Хьон-Мин Сон е с отрицателен тест за коронавирус и е на разположение, но полузащитникът Хари Уинкс е под въпрос, след като е получил лека контузия с националния тим.

Жозе, който пое Тотнъм през ноември миналата година, се надява да отпразнува годишнината си с победа над Сити, която ще изведе лондонския клуб временно на върха в класирането.