Мениджърът на Тотнъм Хотспър Жозе Моуриньо ще отбележи мач №1000 в кариерата си като старши треньор до края на сезона, в който той се надява да стигне до трофей с лондонския клуб.

Тотнъм за последно триумфира в турнира за Купата на Лигата на Англия през 2008 година, като отборът е на финал през настоящата кампания в същата надпревара, а продължава участието си и на още два фронта - за Купата на Футболната асоциация и в Лига Европа.

Португалският спец започна кариерата си като наставник в Бенфика през 2000 година, а след това води Порто, Челси, Интер, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед в общо 988 двубоя, като с всеки от тях е спечелил отличия.

"Не се интересувам особено от статистика, но моят официален мач №1000 като треньор ще бъде по-късно през сезона. Спечелил съм много трофеи, но ще бъде прекрасно, ако отзнаменувам тези 1000 мача с купа за Тотнъм", коментира Специалния преди домакинството на Динамо Загреб в четвъртък в първата среща от 1/8-финалите на Лига Европа.

През този сезон се отбелязват и 20 години, в които президентът Даниел Леви пое лондонския клуб.

"Тотнъм е много, много голям клуб в много аспекти. Много, много добре организиран. Прекрасно е да се работи с човек като Даниел Леви. Понякога не е честно да се съди за даден отбор само по спечелите купи, но трофеите са солта и пипера на футбола. Бих искал да спечелим нещо за него, но не само за него, а също така и за играчите, за феновете и за всички, които обичат клуба", каза още той.