Бившият нападател на Арсенал Пол Мърсън счита, че отборът на Кристъл Палас ще надделее над Манчестър Юнайтед в дуела между двата тима на „Селхърст Парк” в сряда.

Двата отбора излизат един срещу друг в сряда, 27-и февруари, от 22:00 часа. Мачът ще можете да гледате на живо по NOVA SPORT, а в сайта GONG.BG ще следим всичко най-интересно от срещата.

Палас ще влезе в срещата с голямо настроение след пищния успех като гост на Лестър Сити с 4:1, докато Юнайтед записа нулево равенство в голямото дерби на Англия – срещу Ливърпул.

В дуела с мърсисайдци Юнайтед направи три принудителни смени още през първото полувреме – Андер Ерера, Хуан Мата и Джеси Лингард напуснаха с травми, а Маркъс Рашфорд игра повече от 75 минути с травма в глезена. Неманя Матич се очаква да пропусне мачовете на отбора си в следващите седмици.

Мърсън, който работи като анализатор за Sky Sports, потвърди, че липсата на многото основни футболисти ще принуди Юнайтед да допусне първа загуба във Висшата лига, откакто Оле Гунар Солскяер е начело на тима.

„Те имат много травми, а Палас достигна голям резултат срещу Лестър. Взимам прогнозата за Палас в този мач! След края му Юнайтед ще са на четири точки зад четвъртия в класирането. Във всеки друг момент бих казал, че „червените дяволи” ще спечелят мача, но липсата на ключови играчи ще им попречи на „Селхърст Парк”. Цялата ситуация сега при тях е неприятна”, сподели Пол Мърсън.

След изиграването на 27 кръга в Англия Юнайтед е пети, като е на точка зад четвъртия Арсенал. „Артилеристите” се завърнаха при местата в зона ШЛ след победата с 2:0 над Саутхемптън в неделя.