Полузащитникът на Уест Хям Томаш Сучек заяви, че мениджърът Дейвид Мойс върши "невероятна" работа за клуба и го защити от нападките на феновете.

Мойс беше подложен на критики от някои привърженици този сезон, въпреки че "чуковете" са на седмо място във Висшата лига. Шотландецът също изведе Уест Хям до първи трофей от 43 години с успеха в Лигата на конференциите през миналия сезон, а тимът продължава европейското си участие срещу Фрайбург в четвъртък вечер на осминафиналите Лига Европа.

"Можете да видите резултатите, които постигна - шесто и седмо място във Висшата лига", каза националът на Чехия Сучек.

"Сега сме в Европа три поредни пъти за първи път в историята на клуба. Работата, която той свърши, е невероятна. Толкова съм щастлив, че мога да бъда част от това, да помогна за създаването на история. Мениджърът направи много неща и мисля, че той се справи много добре през последните няколко сезона, както и тази година", добави той.

Сучек също защити и своя съотборник Калвин Филипс, който имаше трудно начало на престоя си под наем в Уест Хям след 18 месеца на пейката на Манчестър Сити. 28-годишният футболист имаше вина за допуснати голове в първите си две изяви, изгонен в четвъртия си мача и след това сменен на полувремето при равенството 2:2 с Бърнли в неделя.

"Виждам го всеки ден. Той показва много добра форма в тренировките. Но за него е много трудно, защото след може би две години в Манчестър Сити и за всеки футболист, който не играе толкова често, е много трудно да навлезе в мачовете. Трудно му е, но ние всички го подкрепяме, ние сме с него. Той е трудолюбив, което ми харесва. Харесвам стила му и му желая всичко най-добро за бъдещето. Той е важен за нас и е много добър футболист", коментира чешкият национал.

"Чуковете" губят с 0:1 след първия мач в Германия, същата ситуация, в която бяха на същия етап от същото състезание срещу Севиля преди две години.

"Имаме добър опит от такива мачове, но сега имаме и много национали от различни държави в отбора. Мисля, че всички ние все още се учим с всеки мач в този турнир и ще направим всичко, за да стигнем до четвъртфиналите", коментира Дейвид Мойс.

Има опасения, че някои фенове може да се затруднят да стигнат до мача поради по-ранния начален час - 17:45 местно време.

"Ние изоставаме с един гол. Нуждаем се от подкрепата на нашите привърженици. В тази страна не са свикнали с ранни мачове. Но от друга страна може би децата ще стигнат до мача по-рано. Преди години всички работеха от девет до пет, но вярвам, че сега има повече гъвкаво работно време. Така че може да е страхотен този начален час", добави мениджърът на Уест Хям./БТА