Нападателят на Тотнъм Хюн Мин Сон се завърна в Лондон и може да поднови тренировки още следващата седмица, след като приключи задължителната си военна служба в Южна Корея.

27-годишният футболист прекара три седмици в Сеул, след като завърши задължителната си военна служба в родната страна, където финишира сред петте най-добре представили се души. Той се завърна в Лондон в събота и няма да бъде поставян под 14-дневна карантина, освен ако не тества положително за коронавирус, в съотвествие с протоколите на Висшата лига и британското правителство.

Това означава, че Сон ще се завърне на тренировъчното игрище следващата седмица за индивидуални занимания и може да се присъедини към груповите тренировки, когато те бъдат позволени от Премиършип.

Пандемията от новия вирус позволи на Сон да се възстанови напълно от счупена ръка, която щеше да го извади извън игра до края на сезона, докато същевременно му позволи да проведе службата си, без това да повлияяе на кариерата му. Той трябваше да служи 21 месеца, но премина едва три седмици заради спечеления златен медал на Южна Корея от Азиатските игри през 2018.