Хюн-мин Сон няма шанс да се завърне в игра за Тотнъм преди Световното първенство. Това обяви мениджърът на тима Антонио Конте за корейския си нападател, който получи фрактура в областта на лявото си око. Той получи травмата по време на мача с Олимпик Марсилия в Шампионската лига, като се налага операция на лицето, която постави под съмнение участието му на Мондиала в Катар.

Тотнъм определено има проблем с контузените играчи, като в листата са вече бяха Деян Кулушевски, Ричарлисон и Кристиан Ромеро.

"Шпорите" приемат Ливърпул в неделя, преди да пътуват за мач за Купата на лигата срещу Нотингам Форест в средата на следващата седмица.

"Сони мина операция. Жалко за него. Надявам се да се възстанови за Световното първенство", каза катарКонте пред Sky Sports.

"Сигурно е, че няма да играе за нас в последните 3 мача. Не е късметлийски период за нас с контузиите на Кулушевски, Ричарлисон и Ромеро, а сега и Сони. Лукас Моура е на приливи и отливи заради проблем с петата. Не е лесно, но се опитваме да се оправим по най-добрия начин", каза италианският специалист.

Говори се, че играчите ще действат по-внимателно, за да избегнат подобни травми, но за Конте, който пропусна Евро 1996 за Италия заради контузия, това е егоистично.

"Бях играч и пропуснах Европейското първенство в Англия, защото получих сериозна контузия във финала на Шампионската лига между Ювентус и Аякс през 1996. Мог ада говоря само за моите футболисти. Те искат да играят във всеки мач и да побеждават. Аз не познавам, а и не харесвах играчи, които се пазят за това състезание, защото това означава, че са егоисти", каза още Антонио Конте.