Капитанът на Тотнъм Хьон-мин Сон смята преди дербито на северен Лондон срещу Арсенал, че съперникът не се радва да се срещне в момента с "шпорите", предаде ДПА.

Тотнъм загуби през миналия сезон с 1:3 и 0:2 дербитата с Арсенал, като това бе първият дубъл на "артилеристите" от 2014 година. Миналата кампания бе трудна за Тотнъм, като отборът завърши на осмо място в крайното класиране.

Новият мениджър на тима Анге Постекоглу спечели наградата за треньор на месец август, като отборът влиза в мача с Арсенал като непобеден.

"Всяко гостуване във Висшата лига е трудно. Имахме трудни мачове с Арсенал през миналия сезон", каза корейският нападател.

"Знам какво означава този мач за клуба, за феновете и за играчите. Трябва да разберем какъв мач е това. Ще бъде труден двубой, но те със сигурност не искат да играя с нас точно сега", смята Сон.  "Ще бъде труден мач и за двата отбора, но ние го чакаме с нетърпение, защото сега е точният момент да се срещнем. Ще направим добър мач", обеща той.

Арсенал загря за мача с победа над ПСВ Айндховен с 4:0 в Шампионската лига. "Шпорите" пък бяха неприятно изненадани от тежката контузия на Иван Перишич през седмицата, която увреди кръстни връзки на дясното коляно. Това ще ограничи избора на Анге Постекоглу, който не може да използва и оперирания през август Брайън Хил.

"Това е специален мач и за тях. Резултатът може би е най-важният за сезона. Трябва да работим здраво през седмицата. Играчите са готови и чакат с нетърпение. Сигурен съм, че те не искат да играят срещу нас в момента. Гарантирам, че ще дадем всичко. Не мога да обещая за резултата, но мога да гарантирам, че ще дадем всичко за клуба в неделя", завърши Хьон-мин Сон.