Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер изрази задоволство от прогреса в играта на нападателя Мейсън Грийууд, който реализира победния гол за успеха с 2:1 над Брайтън снощи.
19-годишният Грийнууд вкара за 2:1 в 83-а минута, след като преди това бившият нападател на Юнайтед Дани Уелбек откри за Брайтън, а Маркъс Рашфорд изравни.

Gulliver/GettyImages
99 снимки

"Много се радвам за Мейсън. Когато бележи голове, добива самочувствие и играта му отива на друго ниво. Доволен съм от цялостното му представяне. Няма брак в отиграванията, работеше чисто с топката, удари греда, имаше и още едно положение", коментира Солскяер и загатна, че Грийнууд може по-често да попада в титулярния състав заради контузията на Антони Марсиал.

Вратарят Дийн Хендерсън започна като титуляр за Юнайтед в седми пореден мач за сметка на доскорошния номер 1 под рамката Давид де Хеа.

"Имам двама страхотни вратари и ще решавам кой да започне за всеки мач конкретно. И двамата заслужават да играят повече и това прави избора ми труден всеки път", каза Солскяер.

Юнайтед е втори в таблицата на Висшата лига на 14 точки след лидера Манчестър Сити, който има мач повече.