Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер говори за трансфера на нападателя Кристиано Роналдо в клуба през 2021 г.

„Това беше решение, което много трудно бе да се отхвърли и имах чувството, че трябваше да го вземем, но се оказа грешно. Когато подписа договора, изглеждаше правилно, както го усетиха и феновете по време на мача с Нюкасъл на Олд Трафорд (Роналдо отбеляза два пъти, а Манчестър Юнайтед победи с 4:1)“, заяви Солскяер пред The Athletic.

Норвежецът също отбеляза, че когато отборът не вървеше добре, за някои играчи „егото излезе на преден план“.

„Тогава нещата не се развиха по нашия план. Освен това в екип всички трябва да действат заедно. Когато нещата не се получиха за нас, можехте да видите, че някои играчи и тяхното его излязоха на преден план“, каза Солскяер.

50-годишният специалист води Манчестър Юнайтед от 2018 до 2021 г. Солскяер е отказал да стане старши треньор на женския национален отбор на Норвегия.

38-годишният Роналдо напусна Манчестър Юнайтед в края на 2022 г. като свободен агент, след като даде скандално интервю на Пиърс Морган. През декември същата година португалецът подписва договор с Ал-Наср за 2,5 години. Той получава най-високата футболна заплата в историята - 200 милиона евро на година.