Оле Гунар Солскяер се е консултирал с Алекс Фъргюсън преди да поеме мениджърския пост в Манчестър Юнайтед.  

Норвежецът, който замени уволнения заради слаби резултати Жозе Моуриньо, ще остане на "Олд Трафорд" поне до края на сезона. 

"Той ми повлия по доста начини. Начинът, по който се разбираше с хората, го остави начело на отбора 25 години. Начинът, по който ръководеше процеса, също му помогна да се задържи толкова дълго. 25 години запази глада за успехи на футболистите, които искаха да играят все по-силно под негово ръководство. Същото беше и с треньорския щаб. Фъргюсън винаги е бил мой ментор", сподели норвежецът. 

"Дори през 2003 година, когато бях контузен. Дадох си сметка, че той прави доста неща различно. Винаги съм поддържал контакти с него, защото той прави нещата по различен начин и винаги е добре да вземеш съвет от него", добави новият мениджър на Манчестър Юнайтед. 

"Ще помогна на футболистите да се възползват от тази възможност. Научих се на доста работи от най-добрия мениджър, като футболист и като треньор. Научих от него как да си разбирам с хората. Става дума за комуникация Когато си в Манчестър Юнайтед се очаква да покриваш високите стандарти. Всеки трябва да играе за отбора", продължи той. 

"Искам футболистите да ме разберат как искам да играят. След това идват и резултатите, както и целите, които можем да достигнем. работата ми е за следващите шест месеца. Искам да се справя по най-добрия начин. Много мениджъри биха били щастливи да ръководят Манчестър Юнайтед", каза още Солскяер.

Манчестър Юнайтед плаща 7,2 милиона, ако назначи Солскяер за постоянно

Съдбата отреди: Първият мач на Солскяер е срещу бившия му клуб