Оле Гунар Солскяер получи за постоянно работата като мениджър на Манчестър Юнайтед, а с това и правото да промени по свой вкус изгледа на отбора за новия сезон. И въпреки че е в прекрасни отношения с всички футболисти от състава, норвежецът ще покаже суровостта си през лятото, когато ще посочи вратата на цели осем футболисти. 

Според вестник "Мирър", скандинавецът си представя бъдещето на "червените дяволи" без Антонио Валенсия, Андер Ерера, Хуан Мата, Маркос Рохо, Матео Дармиан, Алексис Санчес, Фред и Ерик Баи. Всички те няма да са на "Олд Трафорд" за новия сезон под една или друга форма. 

Първите трима са с договори до лятото. Солскяер е разпоредил преговорите за подновяването им да бъдат прекратени на момента и след като Валенсия, Ерера и Мата не са приели предложенията на клуба до момента, няма да получат нови и могат да стягат куфарите си. 

Рохо и Дармиан ще бъдат освободени при всички положения, защото не попадат в плановете на норвежеца, а на Санчес, Фред и Баи ще се търси купувач. За последното трио ще бъде приета всяка една постъпила оферта от друг клуб, независимо от финансовите ѝ параметри. 

Освен всичко, Солскяер ще отвори сериозен бюджет и за заплати с освобождаването на този октет от ненужни играчи. Това ще му позволи да действа с размах на трансферния пазар и да вложи цялата си енергия в привличането на бившия играч на градския съперник Манчестър Сити, който сега носи екипа на Борусия Дортмунд - Джейдън Санчо.