Старши треньорът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че няма да кара никои от своите футболисти да участват в мачовете след подновяването на сезона, ако те не се чувстват в безопасност.

„Червените дяволи" планират да подновят пълноценни тренировки на 18 май, а рестартът на сезона се предполага, че ще стане на 12 юни. Според информациите в Англия почти половината клубове от Висшата лига са съобщили на играчите, че те ще имат правото сами да решават дали да участват в мачовете. Солскяер също твърди, че ще се вслуша в своите футболисти.

„Не мисля, че можем да принудим някого. Досега играчите ни не са изразявали много тревоги, а и ние вярваме на експертите и здравните служители, които ще кажат кога е безопасно да започнем отново. Все още не съм разговарял с никого от момчетата. Докторът говори с тях. Няма да поемаме никакви рискове. Нашият доктор е много строг в това отношение. Когато започнем да играем отново, това ще бъде голям стимул за всички. Надявам се скоро да намерим решение и то да бъде безопасно", обяви Солскяер.

Норвежският спецалист коментира и състоянието на Пол Погба и Маркъс Рашфорд, които известен брой мачове заради контузии.

„Пол имаше труден сезон от гледна точка на травмите. Той го каза и сам. Той обаче няма търпение да се завърне. Маркъс също е все по-добре. За тях това прекъсване е шанс да започнат отново наравно с останалите играчи, а може би дори и да са по-напред от тях", каза Солскяер.