Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е на мнение, че ще е почти невъзможно за „червените дяволи“ да се намесят в битката за титлата във Висшата лига през следващия сезон.

Юнайтед изостават с цели 29 точки от градския съперник Сити кръг преди края на сезона. Норвежецът обяви, че подобна разлика много трудно може да бъде стопена за толкова кратко време.

“Смятам, че бях откровен, когато казах, че би било чудо, ако сме в битката за титлата през следващия сезон. Целта пред отбора ще е да бъде скъсена дистанцията. Ако през февруари-март някак успеем да сме в борбата, би било фантастично“, коментира норвежецът.

Солскяер не подмина и темата за възможните летни трансфери и стратегията на клуба в тази насока.

“Никога не сме били клуб който купува готови играчи. Роналдо не беше изцяло изграден, когато дойде при нас. Рууни също не беше. Много от футболистите идват тук и стават истински суперзвезди. Това винаги ще е нашият модел. Това ще развие играчите, защото аз имам най-добрия екип и най-добрата среда за работа, както и най-добрите фенове, защото те обичат играчи, които им носят радост“, категоричен бе Оле.

“Червените дяволи“ се изправят срещу Кардиф на “Олд Трафорд“ в последния си двубой от настоящия сезон на Висшата лига, като мачът е в неделя, с начален час 17:00.

Автор: Емануил Тодоров

Оле: Не живеем в света на фантазията, знаем, че изоставаме

Солскяер: Юнайтед винаги ще е желана дестинация