Наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер смята предстоящото домакинство срещу Ливърпул като един от най-важните мачове за сезона за „червените дяволи“.

Сблъсъкът е от изключително значение за „мърсисайдци“, защото ако загубят, това ще намали до минимум шансовете им за четвъртото място и участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Запитан дали това развитие на нещата е допълнителна мотивация за Ман Юнайтед, Солскяер отговори, че това не е така и 20-кратните шампиони искат победата заради самите себе си, а не заради последствията, които тя може да донесе на съперника.

„Не изхождаме от тази позиция. Мислим да спечелим за себе. Не е наша грижа какво би причинило това на Ливърпул. През целия сезон има мачове, които очаквате с нетърпение. Домакинството срещу Ливърпул е един от най-големите мачове през сезона. Няма значение дали сме първи, втори, трети или четвърти. Това е огромен сблъсък“, бяха думите на Солскяер.

Специалистът коментира и факта, че феновете на отбора отново се готвят за мащабен протест срещу собствениците непосредствено преди неделното дерби на „Олд Трафорд“:

„Важно е мнението на феновете да бъде чувано и да комуникираме по-добре. Моята работа е се концентрирам върху футболната страна и това да излезем с възможно най-добрия състав. Казвал съм и преди, че винаги съм имал голяма подкрепа от клуба и собствениците. Сигурен, че ще получа отново такава, за да направим и следващата крачка. Щастлив съм, че те се съгласиха, че не това бе крачката напред (б.р. - Европейската Суперлига). Когато има протести, е важно те да се провеждат по нормален начин и да бъдат мирни. Играчите са концентрирани само върху мача. Нищо друго не ги интересува. Свикнали са да се справят в трудни ситуации и преди. Не съм се притеснявал и за секунда, че съзнанието ни не е фокусирано върху футбола. Видяхте го и във вчерашния мач“, допълни още Солскяер.