Оле Гунар Солскяер побърза да се оплаче от настилката на стадиона, на който англичаните ще гостуват на АЗ Алкмаар, описвайки терена като „едно от най-лошите неща, които съм виждал от много време насам”. Двойката ще спори в мач за Лига Европа на стадиона на Адо ден Хааг в Хага, след като една от трибуните на арената на АЗ рухна през август.

Въпреки това норвежкият специалист далеч не е впечатлен от изкуствената настилка, след като има наблюдения как е това в родната му страна – Норвегия.

„Изненадан съм, че тук теренът е изкуствен предвид климата”, започна наставникът на Юнайтед, който призна, че Пол Погба не трябва да бъде рискуван и затова е оставен в Манчестър да лекува своя глезен.

„Разбирам да сме на Северния полюс, за да се играе на такъв терен, но ние не сме. Ако сме в Норвегия, не можеш да играеш на трева през март, ноември или декември, но тук е странно. Ако съм треньор на този клуб, няма да сложа изкуствен терен, особено този ще бъде махнат. Използвал съм изкуствени терени в Норвегия, но това е един от най-лошите, който съм виждал. Учуден съм, че АЗ е избрал да играе на този терен”, продължи с оплакванията норвежецът.

„В Норвегия всички са модерни и нови, а терените са безопасни за здравето за играчите. Това нещо не е ново. Самата трева е точно на нивото на земята и си личи, че е използвана много. Условията ще са такива и за двата отбора, но стилът на футбол е съвсем различен, ако играеш на Astroturf-настилка”, акцентира още Солскяер.

Погба пък е останал в Англия, тъй като още има проблеми със своя глезен, получили се по време на дуела за Купата на Лигата – срещу Рочдейл. След този мач французинът игра срещу Арсенал.

„След разговори със специалисти в областта решихме, че той се нуждае от допълнително лечение и време за травмата. Не искам да го рискувам на този терен, тъй като се нуждае от почивка”.

Мениджърът на „червените дяволи” се очаква да разчете на повече играчи, които не играят много за отбора, за да може те да натрупат игрова практика в турнира. Другите отбори от групата на Юнайтед са Астана и Партизан Белград.

Юнайтед пък няма победа като гост в девет поредни мача, а последната е срещу ПСЖ в Шампионската лига. „Може да говорите за проблеми при нас, но ние показваме, че играем добре в последните мачове. Силни сме на контраатака и играем солидно при гостуванията си. В четвъртък ще ни е трудно заради терена. Ще е добре да се предпазим от тежки влизания или грешни пасове, тъй като може да се страда”, завърши Оле Гунар Солскяер.