Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер направи много точен анализ на продукцията при трудната победа с 1:0 над Лестър Сити в 5-ия кръг на Висшата лига.

Едничкият гол на Маркъс Рашфорд от дузпа в 8-ата минута се оказа разликата между манчестърци и техния съперник. Резултатът прекъсна поредицата от равенства и изкачиха „червените дяволи” в топ 4.

„Нека не се заблуждаваме – не изиграхме страхотен мач. Първите 25 минути бяха фантастични, но с напредване на времето губехме контрол. Към края на срещата отново си върнахме контрола”, коментира норвежецът.

„Днес може би за първи път от началото на сезона, като изключим периодите ни срещу Челси, трябваше да се браним като отбор в немалко епизоди. В тази връзка чистата мрежа е радваща.”

„Няма опасност да се отнесем, когато печелим мач, който не заслужавахме да вземем. Имали сме представяния, които са били в пъти по-добри. Днес трябва да приемем трито точки и да релаксираме в неделя, тъй като гледаме вече към следващата седмица.”

„Може да се каже, че отборният дух, характерът и вярата в нашите принципи бяха налице. Понякога играеш срещу отбори, които ти създават проблеми и добре се справихме в мача.”

„В крайна сметка играта не ти носи точки, ако не отбележиш голове. Ако Лестър беше победител днес, щяхме да сме изостанали прекалено много. Победата, ако не друго, поне ни върна там (визира топ 4 – б.р.) и няма да се налага да се съмняваме дали правим правилните неща.  Днес момчетата ще натрупат доста увереност”, добави Солскяер.