Манчестър Юнайтед може да постига отлични резултати в последните два месеца и заслужено да е лидер в класирането на Висшата лига, но това няма особено значение, когато предстои мач с Ливърпул. Това заяви мениджърът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер преди неделното гостуване на "Анфийлд" в мегадербито на 18-ия кръг на английското първенство.

С победата си с 1:0 над Бърнли в сряда Манчестър Юнайтед поведе в класирането с три точки аванс пред шампиона Ливърпул, като се намира в серия от 11 мача без поражение, в които записа девет победи и едва две равенства.

"От това, че си на върха в първенството през януари, не се печели нищо. Това никога не е било нашата цел. За нас е важно къде ще бъдем в края на сезона", каза Солскяер на пресконференцията преди мача.

"Винаги е вълнуващо, когато се изправяш срещу отбор от такъв калибър. Формата, в която се намираме, няма никакво значение в подобни срещи. Отиваме на "Анфийлд", това е голям мач за клуба, за играчите и за феновете. Очакваме го", допълни норвежкият специалист.

Манчестър Юнайтед ще гостува в града на "Бийтълс" с най-добрия рекорд като гост в шампионата със спечелени 22 от възможни 24 точки далеч от "Олд Трафорд", но съперникът няма загуба на собствения си стадион от април 2017 година във Висшата лига.

"Мястото ни на върха в класирането ни дава увереност и показва докъде сме в развитието ни. За нас мачът срещу шампиона, който се намира в невероятна серия у дома, е чудесен тест. Дали можем да поднесем изненада? Ние сме претендентите, а те са си заслужили правото да се наричат шампиони. Ние обаче искаме нещо, което те имат. Ако съдим по резултатите от последните години, победа за нас ще бъде изненада", каза още Солскяер.