Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер предупреди своите играчи, че предстоящата кратка подготовка в Дубай не е период за ваканция. Откакто норвежецът замени Жозе Моуриньо на поста на „Олд Трафорд”, той постигна четири поредни победи във Висшата лига.

За „червените дяволи” пък предстои мач за ФА Къп с Рединг, след което идва именно лагера в арабската страна. Солскяер довери, че отборът заминава за ОАЕ с единствената цел да подобри физическото си състояние, а не на ваканция.

„Имах достатъчно време да говоря с футболистите, но не достатъчно да тренираме. Така че, ако някой си мисли, че отиваме на ваканция в Дубай, то греши”, сподели Солскяер.

„Ще работим здраво да подобрим физическата ни кондиция преди дуела с Тотнъм”.

Солскяер потвърди, че Пол Погба ще пропусне мача с Рединг, тъй като има болежки. Рекордното попълнение на Юнайтед, който вкара четири гола и подаде на три пъти под ръководството на Солскяер, бе изритан от Джонджо Шелви по време на мача между Нюкасъл и Ман Юнайтед.

„Маркос Рохо и Крис Смолинг са извън състава за Рединг. Не съм сигурен, че Пол Погба ще бъде готов, тъй като получи удар срещу Нюкасъл. Ако Маруан Фелаини направи добра тренировка преди мача, ще бъде в състава”, потвърди временният мениджър на Юнайтед.

„Ще има някои промени, а играчите ще получат шанс. Някои от тях нямат търпение да играят. Планираме Лукаку и Санчес да стартират, а това е важно за тях, за да получат повече време. Започваме този турнир, тъй като искаме да спечелим ФА Къп. Това е фантастична надпревара. Играх във финала през 1999-а година на „Уембли”, а съм изгледал още много финали, докато бях дете. Да ходиш от съблекалнята от съблекалнята до терена е фантастично. Надявам се играчите да усещат същото чувство. В каквато и надпревара да играеш, то ти трябва да печелиш”, продължи Оле Гунар Солскяер.

Норвежецът е на път да изравни рекорда на Сър Мат Бъзби от пет поредни мача, в които записва успех, в своя дебют начело на отбора. Той обаче отказа да коментира тази статистика, твърдейки, че просто се наслаждава на момента да бъде наставник на Манчестър Юнайтед. „Искам да си изпълнявам задълженията и да правя хората доволни. Това ми е работата и не мисля за каквито и да било рекорди. Все пак съм временен наставник, а някой ден ще бъде обявен новият такъв. Ще му пожелая късмет. Фокусиран съм и знам каква ми е работата. Рединг, Дубай, а после Тотнъм”, завърши Оле Гунар Солскяер.