Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер говори пред медиите преди началото на новия сезон във Висшата лига. Норвежецът е на мнение, че след подсилването през това лято отборът му вече е напълно способен да се бори за титлата в първенството.

Според Солскяер именно представянето в Премиър лийг ще бъде най-важният показател за прогреса на тима.

Той често е критикуван, че все още не е спечелил нито един трофей като мениджър на „червените дяволи“ и въпреки че подценява трофеите от турнирите за купите. Спечелването на отличие обаче отново ще бъде един от основните фактори, по които ще се оценява работата му.

„Знаем, че сме добър отбор, но ни трябва още малко, за да стигнем там, където искаме да бъдем, и да печелим трофеи. Аз съм въодушевен от този състав. Не мисля, че има нещо, което е отвъд възможностите на тези момчета. Въпросът е как ще се справим от този момент до края на сезона. Ако искаш да си най-добрият, трябва да живееш като най-добрия, да работиш като най-добрия и да се представяш на ниво на всеки три дни. Ще бъде трудно, но определено е възможно“, заяви Солскяер пред „Sky Sports“.

„Според мен прогресът се вижда най-добре спрямо класирането в лигата. Това е солта и пипера на един сезон. По този начин може да видите дали сте способни да се справите с възходите и паденията. Всеки турнир може да ти донесе трофей, но това понякога е само за егото на някои мениджъри и клубове“, каза още норвежецът.

Манчестър Юнайтед стартира новата кампания с домакинство на Лийдс Юнайтед в събота, 14.08, от 14:30 часа българско време.