Критикуваният в последно време вратар на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа е все още най-добрият в света на своя пост, смята мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер.

Де Хеа бе остро нападнат от Рой Кийн за представянето си при равенството с Тотнъм 1:1 в петък, като бившият капитан на клуба сподели, че му е „дошло до гуша“ от „прехваления вратар на Манчестър Юнайтед“. Гари Невил говори наскоро за това как спадът във формата на испанеца е сериозна, като спекулациите за заместването му под рамката с играещия под наем в Шефилд Юнайтед – Дийн Хендерсън, се увеличиха в последните няколко седмици. Въпреки това, Солскяер няма съмнение, че Де Хеа ще възвърне най-добрата си форма и не смята, че има друг вратар в света, който да е на неговото ниво.

„Давид е най-добрият вратар в света. Той допусна два гола в последните седем мача, в които пази за нас. Има два двубоя срещу Сити, Челси, разбира се, Тотнъм, Евертън – два гола в седем мача, бяхме в поредица от сухи мрежи. Допуснатото попадение срещу Евертън е грешка, вероятно. Това срещу Тотнъм нямаше как да бъде спасено. Той прави отлични спасявания, печели мачове за нас и все още смятам, че е най-добрият вратар в света. Давид работи наистина усилено. Той не прави грешки, които се случват отново и отново. Той е постоянен в тренировките и съм много доволен от работата му“, каза норвежецът по адрес на испанския страж.