Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е напълно убеден, че след попадението в мрежата на Арсенал представянето на Алексис Санчес ще поеме във възходяща линия.

Чилиецът получи шанс да е титуляр срещу бившия си тим в мач от 4-ия кръг на ФА Къп и отбеляза едно от попаденията при успеха с 3:1. Така победната серия на Солскяер като наставник на „червените дяволи” стигна 8 успеха от 8 мача. Санчес напълно оправда думите на норвежеца преди мача, че враждебната атмосфера – а тя беше именно такава – ще го зареди с допълнителна амбиция да се докаже.

„Не е като вратата да беше напълно открита пред Алексис, той просто завърши атаката по страхотен начин”, анализира Солскяер. „При всеки играч с нарастването на увереността нараства и желанието да бъдеш на терена, да тренираш, да работиш и да си вярваш. Напоследък той беше контузен и беше страхотно да го видя как прави 65-70 минути. Оттук нататък може да става единствено по-добър. Мисля, че и той го знае.”

„Тази победа беше голяма стъпка напред за нас по отношение на играта. Чисто като отбор структурата ни тази вечер беше много, много по-добра, отколкото срещу Тотнъм отпреди няколко седмици, където висяхме в нищото и Давид Де Хеа ни спаси”, добави Солскяер.