Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер защити решението на халфа Пол Погба да разкритикува медийна публикация като "фалшива новина" и самият той ще се бори, въпреки трудната позиция, в която се намира.

Норвежкият треньор бе засипан с критики след шокиращата загуба с 0:5 от Ливърпул и преди гостуването на Тотнъм беше в лошо настроение.

Погба публикува отговор на материал на таблоид, според който той бойкотира Солскяер и е спрял преговорите за евентуален нов договор с клуба, като обяви, че това е "фалшива новина".

"Големите лъжи правят челни заглавия. Очакваме да бъдем критикувани, защото не се представяме добре, очакваме да го чуем отляво, отдясно, от центъра, но не очакваме и не приемаме, когато се фабрикуват лъжи", каза Солскяер. "Пол дойде при мен и ми каза, че това е излязло от акаунт в социална медия. Когато това е явна лъжа, трябва да се изправим и да кажем", добави норвежецът.

"Окей сме с всички мнения и коментари, но не лъжете за играчите или мен", предупреди той.
Солскяер потвърди, че се е срещнал с бившия мениджър Алекс Фъргюсън през седмицата.

"Срещнахме се и говорихме, макар и за кратко. Преминал съм през много тежки моменти тук като футболисти, а и като мениджър. Трябвало е да се боря с различни трудности, имало е две или три кризи, откакто съм мениджър, но мога да ви кажа едно нещо - всеки пък успявам да се справя с това", каза Оле Гунар Солскяер.

"Имахме добре тренировъчно седмица, трябва да го кажа. Имаме нужда от реакция и моята работа е да поставя играчите в нужната мотивация. Аз съм отговорен за реакция, за резултата, за представянето ни. Не е само състоянието на духа, въпрос е още на подход, стратегия, игрови план, тактика. Чувствам, че момчетата са готови да покажат най-доброто", вярва Солскяер.