Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер ще избягва да купува „гнили ябълки“, тъй като норвежецът настоява, че новите попълнения трябва да бъдат уверени, но и смирени, ако искат да играят във Висшата лига.

Солскяер взе Хари Магуайър, Даниел Джеймс и Аарън Уан-Бисака в първия си трансферен прозорец в опит да оформи нов тим с ядро от амбициозни млади британски играчи. През зимата норвежецът привлече Бруно Фернандеш и Одион Игало.

„Чувствах се, че съм професионалист и привилегирован да играя за Манчестър Юнайтед. Не бих се погледнал, ако не знаех, че съм дал всичко от себе си за моите съотборници и мениджър. Това е, което сега ще търся от играчите с, които подписваме или взимаме от Академията. Трябва да са добри личности и професионалисти, защото гнилите ябълки в кошницата ще направят и останалите гнили“, заяви Солскяер.

„Така че за мен става на въпрос да изградим отбор, който да отразява личността и възгледите на моя екип. Разбира се, че има стандарти, защото искаме да печелим. Ние сме в този бизнес, за да правим това. Но първата стъпка към това да бъдеш играч на Манчестър Юнайтед е да бъдеш смирен и да знаете, че трябва да работите усилено. Никога не се предавайте и винаги правете всичко възможно. Всеки ден се изискват 100% усилия и не мислете, че сте по-добър, отколкото сте“, добави норвежецът.