Наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер не е останал доволен от взетото решение на Висшата лига да премахне правилото за петте смени през новия сезон, което беше в сила при рестарта на предишната кампания.

Преди началото на сезон 2020/2021 - 11 от всичките 20 клуба гласуваха за връщане на стандартните условия, от което обаче потърпевши сега са най-вече евроучастниците. „Червените дяволи” не могат да разчитат на доста играчи заради контузии и заболявания и при сгъстения цикъл останалите лесно натрупват умора.

„Не мога да повярвам, че гласувахме против това правило. Вече сме свидетели на толкова много травми. Нашето най-голямо задължение е да се грижим за здравето на състезателите през целия сезон. Наясно съм защо гласувалите за това решиха така, но трябва да гледаме и как това се отразява на футболистите - както физически, така и психически. Най-смисленото решение е да им даваме повече възможности да си отдъхват. Пеп Гуардиола също говори за това”, недоволстваше норвежецът по-рано днес.

От няколко седмици насам Юнайтед има по два мача на седмица. В неделя „червените” приемат Арсенал в първенството. Това ще бъде двубой №100 на Солскяер като мениджър на тима.

„Всичко мина толкова бързо, досега се наслаждавах на това. Да се надяваме, че ще имаме повод за празнуване след добра игра и добър резултат”, добави още наставникът на „червените дяволи“.