Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер се оплака от програмата във Висшата лига. Норвежецът заяви, че няма разумно обяснение, което да отговори на въпроса защо тимът играе в обедния мач в събота, след като е имал двубой в сряда вечер.

"Червените дяволи" приемат Евертън в първия мач от седмия кръг, като мачът започва малко повече от 60 часа след края на срещата с Виляреал от Шампионската лига.

За сравнение конкурентите за титлата Ливърпул и Манчестър Сити играха в Шампионската лига във вторник вечер, но се срещат един друг чак в късния мач в неделя, което ще им даде време от над 114 мача между гостуванията им в Порто и Париж съответно и началото на мача на "Анфийлд".

"Нямам абсолютно никакво обяснение за програмата. Освен желанията на телевизиите. Миналата година отново имахме гостуване в Истабул в сряда, след което трябваше да гостуваме на Евертън в събота по обяд. Бяхме поставени в ситуация да се провалим. Хубавото е, че сега публиката ще бъде на наша страна и съм сигурен, че ще ни даде нужната подкрепа. Ние и Челси играхме в сряда и трябваше да ни сложат мачовете в неделя, а Ливърпул и Сити да играят в събота. За съжаление здравият разум може да не се среща толкова често", каза Солскяер на пресконференцията преди мача.

Норвежкият мениджър коментира и ситуацията с полузащитника Дони ван де Беек. Нидерландецът реагира гневно, след като бе оставен на пейката през целия мач в двубоя с Виляреал.

"Разбирам раздразнението му. Всеки играч иска да играе. Но тази енергия и желание трябва да бъдат показване на терена. Това важи не само за Дони, но за всички играчи. Този отбор е пълен с национални състезатели и за да успеем заедно, ще се нуждаем от повече позитивна енергия. Не можем да си позволим да имаме енергийни вампири. Дони никога не е повлиявал негативно на отбора, това трябва да бъде казано. Но ако видя някой да влияе негативно, това е друг случай и ще действам с твърда ръка", каза още Солскяер.