Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер отхвърли предположенията, че „червените дяволи“ са претенденти за титлата във Висшата лига. Победата над Лийдс миналия уикенд с 6:2 изкачи тима на третата позиция и на само една точка зад втория Лестър и на пет от лидера Ливърпул, като имат и мач по-малко.

Именно срещу „лисиците“ е следващият мач на Юнайтед тази събота.  Статистически погледнато, „червените дяволи“ не са били толкова близо до върха на Коледа, от времето на Сър Алекс Фъргюсън начело на клуба. Въпреки това Солскяер отрече в тима да мислят за титлата.

„Така или иначе има шум около Манчестър Юнайтед, така че за нас става въпрос за подобряване като отбор и гледаме само мач за мач. Това е в името на играта и това е единственият начин, по който можеш да се състезаваш за каквото и да било в края на сезона. Не е нещо, за което говорим (б.р. – титлата във Висшата лига). Единственото нещо, за което говорим и, върху което се фокусираме, е да се подобряваме всеки ден и да се научим как да се справяме с определени ситуации. В момента получаваме похвали и това е друго нещо, с което трябва да се научим да се справяме“, заяви Солскяер на днешната си пресконференция преди сблъсъка с Лестър през уикенда.  

Относно самият двубой, Солсякер предупреди, че отборът на Брендън Роджърс крие много опасности.

„Имахме много добри мачове срещу Лестър, много оспорвани такива. Те са много добър отбор с много добър треньор и ми хареса да ги гледам под ръковдството на Брендън. Беше голямо изпитание за нас да излезем на техния стадион за последния мач от първенството през лятотоу но успяхме да го вземем. Контролирахме играта, но знам, че сега няма да е същото, защото е различно време от сезона. Има някои заплахи, за които трябва да внимаваме“, сподели още норвежецът.