Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви на днешната пресконференция преди сблъсъка с Бърнли в сряда вечер, че отборът му се върви в правилната посока на развитие. През уикенда „червените дяволи“ загубиха с 0:2 от Ливърпул са на 30 точки изоставен от „мърсисайдци“.

“До последно бяхме в играта в този мач и за мен това е знак, че вървим напред. Имайки предвид миналото ни, знаем, че не сме там, където искаме да бъдем, където би трябвало сме и където в исторически план сме били. Но сега само от нас зависи да се справяме по-добре. Тук съм вече от 13 месеца и се разбирам с футболистите”, бяха думите на норвежкия специалист.

Солскяер говори и за евентуалните трансфери в тима. Той е заявил пред шефовете на клуба да потърсят какви опции има на пазара за подсилване на атаката. Норвежецът обаче предпочита да бъде привлечен играч с краткосрочен наем, а не с пълен трансфер.

“Винаги се опитваме да направим състава по-силен, като следим какво има на пазара. Но няма какво да ви кажа в момента. Ще говорим, когато има нещо. Ситуацията е неприятна. Докато трансферният прозорец е отворен, ще потърсим краткосрочни сделки, които да ни свършат работа до лятото. Целта е да вземем няколко нови, тъй като имаме доста проблеми с контузии. Ако намерим подходящите играчи, може да ги купим или да ги вземем под наем. Но в отбора също имаме футболисти, които чакат своя шанс. Сега не е моментът да говорим за попълнения, защото мислим за срещата с Бърнли утре", заяви Солскаяер по тази тема.

Наставникът увери, че Маркъс Рашфорд ще остане извън терена до пълното си възстановяване и няма да се прибързва със завръщането му. Междувременно Виктор Линдельоф беше пуснат да се прибере вкъщи заради грипно заболяване.