Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер влезе в историята на английския футбол. 47-годишният норвежец стана първият треньор на Острова, направил шест смени в един мач.
 
Това стана при победата на „червените дяволи“ над Норич с 2:1 след продължения на 1/4-финалите на ФА Къп. В 96-ата минута на двубоя в игра влезе Антъни Марсиал, който беше шестия играч на Манчестър Юн, появил се на терена от скамейката. 
 
Заради сгъстения цикъл от мачове след прекъсването на шампионатите заради пандемията от коронавирус, ФИФА разреши на отборите да правят по пет смени в рамките на редовните 90 минути.
 
В турнирите на директна елиминация, където може да се стигне до изиграването на продължения, от няколко години е позволена допълнителна смяна. 
Солскяер не остана впечатлен от представянето на Манчестър Юнайтед, като похвали само голмайсторите Хари Магуайър и Одион Игало.
 
"Tова беше турнирна битка. Нямаше голямо зрелище, но добре контролирахме топката, макар че трудно стигахме до чисти положения. Радвам се, че сме на полуфиналите и в същото време успях да дам шанс на доста играчи. Щастлив съм за Магуайър, който вкара победния гол. Някои от момчетата не играха в предишните мачове, а днес бяха на терена 90 или 120 минути. Напоследък често гостуваме и се справяме добре на чужд терен", каза Солскяер.
 
"Направихме доста размествания в състава и мисля, че тези, които днес бяха на терена 120 минути, са в достатъчно добро състояние, за да играят и срещу Брайтън във вторник. Не съм имал за цел да пестя силите на футболистите, въпреки че имахме само 2 дни за подготовка", подчерта наставникът на Манчестър Юнайтед.
 
"Хубавото е, че победихме. Антони Марсиал игра силно, но присъствието на Одион Игало ми дава възможност да правя ротации. Игало е доказан реализатор и взе участие и в двата гола. Футболисти като него са много важни и за добрата обстановка в съблекалнята", обясни норвежецът.