Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер изрази оптимизъм, че нападателят Маркъс Рашфорд ще може да вземе участие в предстоящия шампионатен мач с Уест Бромич в събота.

Рашфорд пропусна срещите на националния отбор на Англия през изминалата седмица заради травма в рамото, но по всичко личи ще бъде готов за сблъсъка с "дроздовете".

"Маркъс тренира във фитнеса и премина лечение. Днес той тренира със съотборниците си и се надявам, че ще каже, че е готов за мача. Решението за участието в него ще вземе той сам. Мисля, че той е готов", коментира Солскяер.

Норвежкият специалист очаква участие в двубоя да вземе и бранителят Алекс Телес. За бразилеца това ще бъде дебют във Висшата лига, след като през последните седмици той бе заразен с коронавирус.

"Всички резултати след завръщането на играчите от националните им отбори са отрицателни за COVID-19, което е добре. Алекс Телес пътува до Бразилия, но резултатите от неговите тестове създадоха неяснота. От няколко дни той отново е тук, тренира и ще може да играе", допълни убиецът с бебешко лице.

Връщането на Телес ще бъде от помощ за Оле, тъй като другият опитен ляв краен бранител Люк Шоу е с травма и пропуска срещата. Аут за двубоя са и други двама трайно контузени - халфът Джеси Лингард и защитникът Фил Джоунс. Ерик Байи и Маркос Рохо вече тренират с първия отбор, но едва ли ще се рискува с пускането им в игра.

Специалистът добави, че лекарският щаб продължава да следи състоянието на централния бранител Виктор Линдельоф, който има болка в гърба. Нападателят Мейсън Грийнууд пък е преодолял заболяване и се връща в състава.

"Мейсън е много по-здрав. Той не бе в състояние да тренира осем или девет дни, което е много голям период от време за нас. Тази седмица той тренира много здраво във фитнеса и на игрището. Той ще играе отново съвсем скоро", завърши мениджърът на "червените дяволи".