Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер вярва, че играчите му са постигнали впечатляващ прогрес през този сезон и ги призова да завършат кампанията, като си осигурят място в топ 4, което би означавало и участие в Шампонската лига.

Юнайтед пътува до Лестър в неделя, като и двата отбора искат да си осигурят място в групите на турнира. доста колебливо и заемаше 14-ата позиция през октомври, но записа серия от 13 мача без загуба, което ги издигна до третото място.

Макар да знае, че Юнайтед все още не са си осигурили място в четворката, Солскяер е доволен от напредъка на отбора си.

„Нека да мине този мач и да заемем трета позиция, като ще продължи растежа и на този отбор. Разбира се, че имахме трудни моменти през този сезон, някои неуспехи, но мисля, че показахме и доказахме, че вървим нагоре. Ако вземе доър резултат срещу Лестър, мисля, че всички ще кажат, че сезонът е бил добър. Но това не е краят на пътуването. Ако стигнете до там, не трбява да си като "дишайте и се отпуснете", а "започнете отново ". Знаем, че има два отбора, които са твърде далеч пред нас, така че трябва да вървим още повече нагоре", каза норвежецът.

Солскяер вярва, че феновете на "Олд Трафорд" биха могли да помогнат на Юнайтед да превърне домакинските равенства срещу Саутхемптън и Уест Хем в ценни победи в преследването си на четвърто място.

"Мисля, че играчите току-що са свикнали с тази ситуация и ние просто трябва да се справим с това. Феновете щяха да направят голяма разлика, разбира се, както в мачовете у дома, така и в гостуващите срещи. Футболът без феновете за мен не е един и същ. Те са част от футбола, защото сме едно цяло. Тази страст, ентусиазъм, енергия, може би ни трябваше, защото щеше да ни даде допълнително предимство срещу Уест Хем или срещу Саутхемптън. Мисля, че би имало значение, тъй като нашите фенове са най-добрите. Няма по-добро място от това да отбележиш гол на "Олд Трафорд" за феновете. Мисля, че сме дали на нашите фенове нещо, което да очакват с нетърпение", сподели още Солскяер.