Оле-Гунар Солскер призна, че е предизвикателство да се гарантира, че Мейсън Грийнууд няма да изтърпи "синдрома на втория сезон" след забележителния му принос за Манчестър Юнайтед през миналия шампионат.  17-те гола на Грийнууд през сезон 2019/20 го поставят до Джордж Бест, Брайън Кид и Уейн Рууни като най-плодовит тийнейджър с екипа на "червените дяволи". 
 
В последните месеци обаче Грийнууд все по-често е на резервната скамейка и мнозина се питат дали младокът не е заслепен от успеха си през миналия сезон. 19-годишният нападател вкара един гол в 13 мача от Висшата лига досега. 

Мейсън Грийнууд

източник: БГНЕС

„Всяка ситуация е тест. Говорим за синдрома на втория сезон във Висшата лига, която е непримирима. Винаги съм казвал, че 99% усилия са равни на 100% неуспех. Имам предвид играчи, които понякога се отпускат по малко на тренировки, без да визирам Мейсън.
 
Играчите са наясно с моите изисквания, както и на значението, което има за мен статистиката. Преглеждам я след всеки мач, защото там няма какво да се скрие. Искам да видя футболисти, които могат да прегазят противника. Това е изискване. Но виждайки уменията на някои играчи, мога да приема да бягат малко по-малко. Но не много по-малко, защото футболистът трябва да е адски добър, за да си почива", обясни наставникът на Манчестър Юнайтед.