Бранителят на Арсенал Сократис Папастатопулос призна, че отборът му е трябва да спечели оставащите си три мача в Премиър лийг, за да запази шансовете за класиране в Топ 4. Гръцкият защитник смята, че това е напълно реалистично след двете поредни поражения в Англия (бел.ред: срещу Кристъл Палас – 2:3, и Уулвърхемптън – 1:3).

„Топчиите” заемат петото място с 66 точки, като са с точка зад четвъртия Челси, на две пред шестия Манчестър Юнайтед (64) и на четири пасив зад третия Тотнъм Хотспър (70). До края на сезона Арсенал ще гостува на Лестър Сити и Бърнли, докато на „Емирейтс” ще приеме Брайтън.

Сократис, който се разписа при загубата от Уулвс, смята, че девет точки до самия край ще спомогнат на тима да се утвърди в челния квартет.

„Трябва да се концентрираме върху оставащите три мача и да спечелим всичко”, сподели той пред клубния сайт.

„Вярвам напълно в съотборниците си и смятам, че можем да бъдем в четворката. Наясно сме, че не играхме добре в последните два мача, но сега имаме три нови шанса. Разбира се, че сме ядосани, тъй като всички искаме да играем в ШЛ. Затова сме тук, за да печелим. Гледаме към мача с Лестър, който ще е много труден. Надявам се всичко да е наред в неделя”, акцентира той.

Гостуването на Арсенал на Лестър Сити е идната неделя (28-и април) от 14,00 часа, като ще можете да го гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Сайтът GONG.BG също ще следи за вас всичко най-интересно от „Кинг Пауър Стейдиъм”.